Taal


Nederlands voor Arabischtalige nieuwkomersPhoto 29-02-16 11 38 40

We organiseren regelmatig oefenkansen voor Arabischtalige nieuwkomers. Dichters, sprekers en vertellers kunnen dan oefenen om hun tekst in het Nederlands aan een groep voor te dragen. Dit kan hun eigen verhaal, een gedicht, een volksvertelling, een sprookje of een voordracht rond een maatschappelijk thema zijn. Het gaat hier om taalbeheersing én om podiumvaardigheid tegelijkertijd.

Volg onze agenda voor komende activiteiten.

Met humor kun je ook kennis en vaardigheden overbrengen. Zie bijvoorbeeld:


Photo 29-02-16 11 38 47Arabisch voor Nederlandstaligen

Mevr. Florence Kfouri geeft cursussen Arabisch aan beginners terwijl drs. Omar Nahas cursussen geeft aan gevorderden. Deze cursussen gaan meestal door in Elcker-Ik centrum. Volg de agenda voor beschikbare start data.

Op aanvraag geven we ook cursussen of trainingen aan groepen die met Arabischtalige mensen werken.

Wilt u zelf Arabisch lesgeven? Dat kan, schrijf ons voor de mogelijkheden.

Voor de kleintjes 

Onder leiding van twee vrijwilligers start Tafels van Vrede een weekendschool voor kinderen uit Arabischtalige gezinnen. Het gaat om actief leren door middel van spelletjes en oefeningen. De kinderen krijgen les in o.a. tekenen, Arabisch, rekenen en sociale vaardigheden. De leraren zijn tweetalig Nederlands én Arabisch en kunnen de kinderen ondersteunen in hun taalontwikkeling. Momenteel zijn er twee klassen: één voor kinderen van klas 1, 2 én 3. De tweede klas is bedoeld voor kinderen van klas 4 en 5. Volg de ontwikkeling via onze agenda.

Verder doen we mee met externe activiteiten bedoeld voor kinderen, zoals de jaarlijkse Kinderuniversiteit in maart van de Universiteit Antwerpen.